Mind ny förmånstagare till Postkodlotteriet

Överskottet från Postkodlotteriet fördelas varje år till ideella organisationer. Nu står det klart att Mind, tillsammans med Raoul Wallenberg Academy, blir nya förmånstagare från och med i år.

– Vi är så glada och tacksamma! Med det här tillskottet kan vi arbeta ännu bredare för att stödja människor i kris. Det känns helt fantastiskt! säger Minds generalsekreterare Karin Schulz.

Psykisk ohälsa är en av vår tids största samhällsutmaningar och den vanligaste anledningen till sjukskrivningar idag. Varje år tar 1 500 människor sina liv.

– Mind och Raoul Wallenberg Academy spelar båda en viktig roll i samhället. Deras stödjande verksamheter kompletterar de övriga 53 organisationer som delar på lotteriets överskott, säger Cecilia Bergendahl, lotteriföreståndare för Postkodlotteriet och vd på Novamedia Sverige som är operatörsbolaget.

Med hjälp av det nya stödet från Postkodlotteriet kommer Mind bland annat kunna ta emot fler samtal från stödsökande och öppna nya lokala självmordslinjer ute i landet.

Postkodlotteriet har satsat helt rätt!