Mind lanserar podden På liv och död med Ullakarin Nyberg

Psykiatern och suicidforskaren Ullakarin Nyberg har varit en stöttepelare för många med mörka tankar i P1-serien
”Livet”. Många inringare har fått tröst av hennes kloka ord och kraft att orka leva vidare. Nu lanserar Mind podden ”På liv och död”, där Ullakarin Nyberg pratar med människor som på olika sätt levt nära självmord.

Personer som har eller har haft självmordstankar och som vill dela eller få stöd och hjälp att reda i en svår situation kan höra av sig till podden och få prata med Ullakarin. Podden kommer att finnas tillgänglig varannan vecka under våren med start den 23 februari.

– Vi är så glada över att Ullakarin vill göra den här podden med oss, säger Johanna Nordin, projektledare på Mind. Vi arbetar aktivt med självmordsprevention och driver sedan tidigare Självmordslinjen, dit människor som inte orkar leva eller deras anhöriga kan höra av sig för att få medmänskliga samtal med volontärer. Vi vet att ett medmänskligt samtal kan vara skillnaden mellan liv och död för den som lider psykiskt.

”På liv och död med Ullakarin Nyberg” kommer att finnas på alla poddplattformar och vi söker även fler deltagare. För kontakt mejla gärna till: [email protected] 

Lyssna på första avsnittet här