Lisa bakar för psykisk hälsa

15-åriga Lisa Jahnstedt har valt att starta en insamling till förmån för Mind. Lisa bakar och säljer fikabröd där hälften av intäkterna går direkt till vår verksamhet. Resten av intäkterna går till att köpa nya ingredienser, så hon kan baka mer och därmed sälja ännu mer.

Lisa var vänlig nog att ställa upp för en kort intervju när vi tog kontakt med henne.

Hej Lisa! Hur kommer det sig att du har valt att starta en insamling till förmån för oss?

– Jag har mått väldigt dåligt, både fysiskt och psykiskt, under en lång period. På grund av det kunde jag inte dansa som jag brukar. Då behövde jag ha någonting annat att göra och jag bestämde mig för att börja baka och starta en insamling. Jag älskar känslan av att göra andra glada och bakningen har blivit min terapi under den tid jag mått så dåligt. Jag vill hjälpa andra som har samma problem som jag, och därför kändes Mind som en perfekt organisation. Samtidigt fick jag ju också anledning att baka mer.

Du bakar och säljer fika, var gör du det någonstans? Var kan man köpa ditt fikabröd?

– Det går att beställa mitt fikabröd via min instagramkonto ”lisasfikaa”. Jag bor i Lidköping. Bor man inte i närheten går det även att skicka vissa bakverk över posten.

Du har redan fått in 50% av ditt uppsatta mål, hur känns det?

– Jag hade egentligen inte något speciellt mål utan jag ville bara bidra till ert fantastiska arbete! Jag är så glad över att jag fått in den summan under dessa månader. Jag trodde faktiskt inte att jag skulle få ihop så mycket.

Tack Lisa för ditt engagemang, det fina initiativet och för det bidrag det genererat till Minds verksamhet!

Vill du också bidra till Lisas insamling? Du hittar den här.

Vill du starta en egen insamling? Det kan du göra här.