Bli Minds nya projektledare för insamling

Mind vill stödja fler som kämpar med psykisk ohälsa. Nu söker vi dig som brinner för att öka engagemanget hos privatgivare.

Mind har på några år vuxit från en drygt handfull medarbetare och drygt 130 volontärer till att idag vara 45 anställda med cirka 700 volontärer i våra stödlinjer; Självmordslinjen, Äldrelinjen, Livslinjen och Föräldralinjen. Förra året tog vi emot
90 000 samtal från människor i behov av medmänskligt stöd. Vi söker nu dig som brinner för insamling, är riktigt vass på att skapa engagemang bland privatpersoner och som tycker att data, analys, CRM-system och givarresor är spännande.

Din roll

Som projektledare för privatgivare kommer du arbeta aktivt för att öka givandet från privatpersoner och i rollen har du både ett strategiskt och operativt ansvar för Minds insamling från privatpersoner. Du behöver ha god insikt i vilka aktiviteter och prioriteringar som krävs för att skapa engagemang, vad som driver givarvilja, lojalitet och ökar intäkterna från olika givargrupper. Du behöver vara riktigt bra på att arbeta med digitala kanaler då vi i huvudsak kommunicerar digitalt.

Du ingår i Minds engagemangsteam som består av sju personer som tillsammans ansvarar för Minds kommunikations-och insamlingsarbete. Du rapporterar till engagemangschefen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

Ansvara för budget, planering och uppföljning samt löpande analyser för att säkerställa strategisk utveckling i vårt CRM-system, Salesforce.

Samverka med ansvarig för företag och tillsammans bidra till att stärka Minds arbete med insamling.

Värva nya givare och vårda månadsgivare och medlemmar för att bibehålla deras engagemang.

Vara kravställare mot leverantörer, avseende insamlingsarbete till exempel mediebyrå, reklambyrå med flera.

Omvärldsbevaka och hålla koll på trender inom fundraising och betalkanaler samt utveckla och pröva nya metoder för insamling; till exempel egna insamlingar, minnesgåvor med mera.

Ta fram visst material till givarkommunikation, månadsgivarkampanjer och givarvård.

Din profil

  • Högskoleutbildning inom ekonomi, marknadsföring eller liknande.
  • Minst 5 års erfarenhet av inom insamling.
  • Mycket goda kunskaper inom marknadsanalys, CRM och fundraising.
  • vana att arbeta med kommunikationsbyråer och andra underleverantörer vad gäller form och uttryck.
  • Stor vana av att projektleda stora såväl som mindre givarkampanjer.
  • Stor erfarenhet av att arbeta med digital marknadsföring.
  • God skribent med mycket goda kunskaper i svenska

 

Meriterande

  • Erfarenhet av ideell sektor och insamlingsarbete.
  • Erfarenhet av Salesforce/AXSP.
  • Erfarenhet av att arbeta med ambassadörer och P2P för att öka intäkter.

Som person tror vi att du tycker om att samarbeta och att du gillar att både lära nytt och dela med dig av dina kunskaper. Vi tror att du delar våra tankar om att öppenhet, prestigelöshet, empati och kamratskap är viktiga ingredienser för att trivas på en arbetsplats och med sina kollegor. Här finns gott om möjlighet att vara medskapande och utveckla arbetet. Vi ser gärna att du tar initiativ och är flexibel.

Vi välkomnar alla sökande och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenhet för att öka mångfalden i organisationen. Gå gärna in och läs mer om oss på Mind.se

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Ditt tjänstgöringsställe är Stockholm. Vårt huvudkontor ligger i trevliga lokaler i Garnisonen på Karlavägen 108. I tjänsten ingår hybridarbete.

Vill du veta mer om tjänsten kan du kontakta Petra Lindskog, engagemangschef, [email protected]

Välkommen med din ansökan!
Sista ansökningsdag är den 2 juni men intervjuer sker löpande. Skicka din ansökan till [email protected]